Wiejska Chatka

blog kulinarny

Leczo z chorizo

https://www.instagram.com/p/B6_eE9yBs-g/


Leczo z chorizo
Uwielbiam leczo. W sezonie kroję i zamrażam paprykę więc w zimie mam z czego to danie przyrządzać.
Składniki:
1 kg trójkolorowej papryki
25 dkg kiełbasy chorizo ( może być inna)
25 dkg boczku wędzonego
2 cebule
200 ml przecieru pomidorowego naturalnego (można zastąpić pomidorami z puszki)
Olej
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
Sól
Pieprz
Przygotowanie:
Paprykę, kiełbasę, boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na oleju podsmażamy boczek, dodajemy cebulę i kiełbasę oraz przyprawy. Dusimy ok 10 min i dodajemy paprykę. Dodajemy przecier i dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec doprawiamy do smaku.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 Wiejska Chatka

Theme by Anders Norén